Lette ofre i boligmarkedet

Privatmeglerens Odd Kalsnes peker overfor HegnarOnline på lette ofre i dagens boligmarked.

Illustrasjon, leiligheter. Foto: iStockphoto

Den erfarne megleren Odd Kalsnes har sammenlignet dagens boligmarked med nedgangsperioden 1989-92, og finner mange likhetstrekk.- Det vi først og fremst ser, er at folk lettere velger bort objekter der ikke alt stemmer. Leiligheter som har "absolutt alt" blir fortsatt solgt, og prisfallet er lite, sier han til HegnarOnline.Leiligheter med "absolutt alt" har ifølge Kalsnes parkering, heis, peis, rolig beliggenhet og balkong vendt mot sydvest.- Lette ofre Et annet likhetstrekk er at "kremområdene" på har blitt mindre.- "Kvasiområder" som forskyver seg inn under veldig populære områder i gode tider, blir lette ofre i et marked som nå, sier Kalsnes, og trekker frem to eksempler på områder som "faller ut av" Frogner i tider som nå: Huitfeldts gate og Hansteens gate.- Det er en del som mener de bor på Frogner, men som ikke gjør det, legger advokaten til.Men hva er kremen av kremen på Frogner?- Er leiligheten innenfor Kirkeveien, Bygdøy Allé og Professor Dahls gate, er den nok lettere å få solgt. Er den utenfor denne avgrensningen, velger folk den veldig lett bort. Nå vurderes naturligvis hver leilighet individuelt, men dette er likevel en tydelig trend vi ser, svarer Kalsnes.- Dette bør du styre unnaOg hva bør du holde deg unna i dagens marked?- Såkalte nye bydeler, som Kværnerbyen, ville jeg ha vært forsiktig med. Skal du gå inn her, bør du ha et langt perspektiv. Det vil bli etablert et bomiljø i slike områder, men spørsmålet er når. Jeg tror prisfallet i "nye bydeler" kan bli større enn i trygge og kjente områder, sier privatmegleren.- Videre ville jeg ha vært forsiktig med objekter som ligger i trafikkerte områder. Folk har blitt mer miljøbevisste, fortsetter Kalsnes.Hva med borettslag med høy fellesgjeld?- Her hjelper det at renten kommer ned. Men de fleste avtaler er konstruert slik at det ikke har blitt betalt avdrag hittil. Men nå kommer avdragene for mange av de nye borettslagene. Dette vil føre til vanvittige månedlige utgifter for flere, og en rentenedgang vil ikke hjelpe så mye, avslutter Kalsnes overfor HegnarOnline.