Salget stupte hele 90 prosent på Manhattan

- Har ikke opplevd maken siden etter 9/11, sier eiendomsanalytiker.

Tall fra analysebyrået Real Capital Analytics viser at salget av kommersiell eiendom på Manhattan falt 66 prosent til 17,09 milliarder dollar i 2008. Det er det laveste volumet på fire år, melder Bloomberg ifølge neNyheter.no.Fra 4. kvartal 2007 til 4. kvartal 2008 stupte omsetningen 90 prosent til 961 millioner dollar. I denne måneden ble det fullført kun 20 eiendomssalg verdt fem millioner dollar eller mer, mot 250 for 2008 som helhet.- Sist New York opplevde en lignende stagnasjon i transaksjonsmarkedet var i 3. kvartal 2001 etter teknologiboblen og 11. september, sier adm. dir. Dan Fasulo i Real Capital til nyhetsbyrået.En annen markedsaktør forklarer utviklingen med jobbkuttene i finanssektoren og den fallende etterspørselen etter kontorlokaler.- Kjøperne er redd for å forplikte seg til å kjøpe noe, fordi de frykter at prisene vil falle enda mer i morgen, sier Stephen Pearlman, corporate-direktør hos Houlihan Lokey Howard & Zukin i New York til Bloomberg.