Vil bygge World Trade Center på 34 etasjer i Stavanger

Norges desidert høyeste bygning kommer til å ligge utenfor Stavanger. I alle fall dersom Seabrokers får det som de vil. I de første skissene er World Trade Center på hele 34 etasjer.

Slik vil selskapet Seabrokers at World Trade Center på Forus skal se ut - Illustrasjon: BRANDSBERG-DAHLS ARKITEKTER

Norges høyeste bygning på hele 34 etasjer og 40.000 kvadratmeter i samlet areal rett utenfor Stavanger. Det er selskapet Seabrokers visjon som nylig ble presentert.- Dette er et signal om at vi vil gjøre noe annerledes. Når vi først skal bygge et World Trade Center vil vi at det skal bli noe ordentlig, og at det skal gi litt gjenlyd. Det synes vi absolutt disse skissene gjør, sier markedsansvarlig Rolf Aarthun i eiendomsutviklingsselskapet Seabrokers til Rogalands Avis.Og dersom du reagerer på navnet, så er det allerede tatt hånd om av Seabrokers. De har nemlig allerede betalt World Trade Center Association i New York for å få lov til å bli en del av et nettverk som i dag teller 302 World Trade Centers i 92 land.At det mildt sagt storslåtte prosjektet kommer midt i røffe økonomiske tider ser ikke ut til å bekymre utbygger nevneverdig.- Dette er ikke et prosjekt som realiseres over natten. Vi tenker ikke så mye på dagens marked her. Dette bygget er en visjon, sier Aarthun.Nå er det opp til politikerne å godkjenne det 34 etasjer høye bygget. Men skulle ikke Stavanger være med på leken, ja da kan nabokommunen Sandnes plutselig få en unik mulighet.- Vi mener det er god grunn til å etablere et slikt kraftsenter uansett, og derfor har vi en plan B. Dersom vi ikke får gehør for å reise det nye høyhuset, vil vi vurdere å etablere WTC i en av de eksisterende bygningene våre, sier eiendomssjef Frode Albretsen i Seabrokers til Rosenkilden, magasinet for Næringsforeningen i Stavanger-regionen.Et alternativ skal være adressen Vestre Svanholmen 1 på Sandnes-siden av Forus.