- Etter påske får vi en voldsom nedtur

Bolig-markedet i Norge har i det siste vist tegn til bedring. - Dette er bare et blaff. Etter påske får vi en voldsom nedtur, sier merittert takstmann til HegnarOnline.

Foto: iStockphoto
Næringseiendom

Etter månedsvis med nedgang har boligprisene snudd forsiktig opp den siste tiden. Men dette er kun et blaff og en trend som overhodet ikke vil vedvare.Det sier Trond Bendiksen som har jobbet som takstmann i 21 år. Han er overrasket over at mediene konstant spør meglere om hvordan prisene vil utvikle seg, en yrkesgruppe som nærmest er programforpliktet til å uttale seg positivt, mener Bendiksen.- Jeg kjenner i alle fall ikke igjen det markedet de snakker om. Volumet der ute med tanke på boliger er alt for høyt fremdeles, og selv om vi har fått en liten opptur er dette et blaff. Etter påske tror jeg vi får en voldsom nedtur, sier Bendiksen til HegnarOnline.Han mener folk ikke har tatt inn over seg hvor alvorlig den økonomiske situasjonen i Norge er akkurat nå.- Det som skjer er at de unge i markedet ikke kjøper seg bolig, men blir boende hjemme. Dermed blir ikke ett- og to-romsleilighetene solgt, og dermed forplanter dette seg videre, sier Bendiksen til HegnarOnline.

Nyheter
Børs