Tror på 1 prosent rente

Flere eksperter tror at renten kan bli historisk lav i Norge til sommeren.

Foto: iStockphoto
Næringseiendom

- Dårlige nyheter internasjonalt bidrar til at også Norges Bank kutter renten til 1 prosent, sier sjeføkonom i DnB NOR Markets, Øystein Dørum, til NRK.Han understreker at dette ikke nødvendigvis er en gledesmelding.- Det er et uttrykk for at situasjonen er meget alvorlig, først og fremst ute, men som liten, åpen økonomi vil det også påvirke Norge, sier Dørum.Sjeføkonom i Nordea, Steinar Juel, tror også at renten kan nærme seg 1 prosent, mens sjeføkonom i SpareBank 1, Elisabeth Holvik, tror Norges Bank kommer til å roe ned rentekuttene fremover.Det er forventet at Norges Bank onsdag setter ned renten mellom 0.25 og 0.50 prosentpoeng. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi