Bør du eie eller leie bolig nå?

- Normalisering tror jeg blir temaet i sommer, sier økonom Jan Andreassen til HegnarOnline.

Foto: Finansavisen
Næringseiendom

Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) la 1. april frem boligpristall for mars. Tallene viste en oppgang på 0,1 prosent fra februar, mens prisene sesongjustert var ned 0,2 prosent.I hvilken retning skal boligprisene fremover?- Normalisering tror jeg blir temaet i sommer. Etter ''boom& bust'' må vi komme tilbake til en bane med stabil lav prisvekst som boligbyggere kan påregne. Igangsettingene av boliger er noe ned, men antall byggetillatelser i årets to første måneder er bare halvparten av hva det var i fjor. Skremmende, sier Jan Andreassen i Terra Gruppen til HegnarOnline.- Boligprisene vil nok vokse med omlag 15 prosent de neste to årene, med best utvikling for normale familieboliger i utkanten av de store byene, hvis Norges Bank kutter rentene slik vi tror, fortsetter han.Bør man eie eller leie bolig nå?- Vurder kjøp. De som har en stabil livssituasjon, bør vurdere å kjøpe, spesielt der hvor bruktboliger koster mye mindre enn nybygg. Slik er det i dag i store deler av Norge i dag, forteller økonomen.

Nyheter
Næringsliv