Slik ble hans 105 millioner til kun 4,2 millioner

Snakk om dårlig deal! Jan-Erik Rørvik solgte et selskap til Faktor Eiendom med delvis oppgjør i aksjer. Slik ble 105 millioner til kun 4,2.

Foto: iStockphoto
Næringseiendom

- Jeg har tro på de som styrer butikken i Faktor Eiendom, og jeg mener at børsverdien ikke reflekterer verdiene, sa Faktor Eiendoms nest største Eier, Jan-Erik Rørvik til Finansavisen i juni i fjor.Da var aksjekursen 7 kroner. I dag er den 1,20.Mandag lå kursen på 1,30 kroner, og reiselivsinvestoren Jan-Erik Rørvik er med sine 4,9 prosent nest største aksjonær i Faktor Eiendom. Gründere og ansatte i Faktor Eiendom eier totalt 62 prosent.Rørvik kom inn i selskapet sommeren 2007 da Faktor kjøpte selskapet hans, Viking Gruppen for 282 millioner kroner. Heldigvis for Rørvik fikk han mesteparten av oppgjøret i kontanter, men 105 millioner ble gjort opp i Faktor-aksjer.Aksjekursen da var 30 kroner. Tirsdag stod kursen i 1,20 kroner, hvilket priser Rørviks aksjer til 4,2 millioner.

Nyheter
Børs