To beboere felte et helt borettslag

Et borettslag i Bergen er slått konkurs.

Foto: Scanpix
Næringseiendom

Borettslaget Titlestad terrasse på Titlestad i Bergen har begjært seg selv konkurs. Beboerne klarte ikke å opprettholde driften som følge av stor fellesgjeld. Dette er den fjerde borettslagkonkursen i Norge etter starten på finanskrisen.- På mange måter er det litt upløyd mark, og beboerne risikerer å tape innskuddet sitt i borettslaget. I dette tilfellet var det åtte enheter som i gjennomsnitt hadde ett innskudd på 800.000 kroner og en fellesgjeld på to millioner på hver enhet. Av forskjellige årsaker klarte ikke laget samlet å betjene fellesgjelden på 15 millioner til Handelsbanken, sier Bostyrer Bjørn Åge Hamre til BT.noBortettslaget skylder, ifølge regnskapet, 15.312.000 kroner. I tillegg kommer 216.000 kroner i utbetalte renter. Det er to stykker som ikke har betalt sine månedlige felleskostnader. Dette har ført til at boligene måtte bli tvangssolgt, men ligger fortsatt ute for salg på grunn av tregt boligmarked for innskuddsleiligheter.

Nyheter
Personlig økonomi