Vil bygge verdens høyeste tre-hus

Vil bygge 17 etasjer høyt hus i Kirkenes.

Foto: Reilulf Ramstad Architects
Næringseiendom

Barentssekretariatet i Kirkenes ønsker å bygge verdens høyeste trehus for å tiltrekke oppmerksomhet til nordområdene, skriver Nordlys.no.- Dette skal bli et bygg folk ønsker å dra til Kirkenes for å oppleve. En attraksjon og et landemerke som er helt utenom det vanlige. Like viktig er det at bygget blir et senter for kunnskapsutvikling og et møtepunkt for internasjonale interesser i nordområdene, sier lederen i Barentssekretariatet Rune Rafaelsen til avisen.Det planlagte bygget vil være 10.000 kvadratmeter stort, og det kan ende opp med å romme et nytt kommunalt bibliotek, undervisningslokaler, kontorer for forskningsmiljøer og en scene for de kunstneriske miljøene i byen.

Nyheter
Næringseiendom