Færre danske tvangsauksjoner

Tallet på boliger som gikk på tvangsauksjon i Danmark sank med 19 prosent fra mai til juni.

Foto: iStockphoto
Næringseiendom

Tallet på boliger som gikk på tvangsauksjon i Danmark sank med 19 prosent fra mai til juni. På årsbasis har antallet likevel økt med hele 76 prosent, skriver nettstedet dinepenge.dk.I juni måtte 251 dansker gå fra hus og hjem, og godta at boligen ble tvangssolgt. I mai lå tallet på 395, men når man korrigerer for sesongbetonte faktorer blir nedgangen bare på 19 prosent, het det på nettstedet tirsdag.Men i forhold til juni i fjor har antallet tvangsauksjoner økt med 76 prosent. Det er derfor for vanskelig å si om utviklingen virkelig har snudd, og i alle fall altfor tidlig å feire utsikter til bedre tider, sier fagøkonomen Mikkel Høegh.