Så mye dyrere har det blitt å bygge bolig

Byggekostnadene holdt seg stabile fra juni til juli. Så mye dyrere har det blitt å bygge i løpet av det siste året.

Illustrasjon. Oppføring av ny boligblokk - Foto: Scanpix
Næringseiendom

Ferske tall fra SSB viser at byggekostnadene for boliger steg 0,1 prosent fra juni til juli i år. Arbeidskraftkostnadene var uendret, mens veksten i materialkostnadene var 0,3 prosent.Les også: Her stuper boligbyggingen over 80 prosent! Byggekostnadene for boligblokker steg 0,2 prosent, mens eneboliger av tre ble 0,1 prosent dyrere. Materialkostnadene for boligblokker og eneboliger av tre steg hhv. 0,1 og 0,4 prosent for de to boligtypene.Fra juli i fjor steg byggekostnadene for boligblokker 1,8 prosent, mens de for eneboliger av tre la på seg 2,2 prosent. Materialkostnadene for boligblokker falt 0,2 prosent, mens de for eneboliger av tre steg 0,6 prosent i samme periode.Hele statistikken her.

Nyheter
Næringsliv