12 mål og øy på Tjøme solgt for 5,9 millioner

- Kjøperne så muligheten til å komme seg til Vestfold for en rimelig penge, sier Privatmeglerens Christian Falkenberg til HegnarOnline. Samtidig er en annen sjønær enebolig på Tjøme solgt for 3,8 millioner.

For en måned siden omtalte vi en enebolig med 12 mål tomt på Budal, beliggende høyt, fritt, sentralt, usjenert og solrikt på Tjømes vestside. Christian Falkenberg i Privatmegleren Park hadde satt prisantydningen til 5,9 millioner kroner.Solgt til prisantydningFalkenberg bekrefter overfor HegnarOnline at interessen for eiendommen var stor, og at den nå er solgt - til prisantydning.- Kjøperen får seg en flott eiendom, men den er krevende i form av sin størrelse. Her er det mye å passe på, og en må være litt aktiv eier, sier han i en kommentar til salget.- Eiendommen har selvfølgelig boplikt - uten den kunne en ha doblet prisen. Likevel er det slik i dag at en er fleksibel i forhold til at en kan jobbe nesten hvor som helst, og det gjør boplikten litt tøyeligere. Kjøperne så her muligheten til å komme seg til Vestfold for en rimelig penge, samtidig som leiligheten i Oslo beholdes, fortsetter Falkenberg.- En familieinvesteringDa eiendommen ble lagt ut sa megleren blant annet at den kunne passe for "den som går med et drømmehus i magen uten å ha tomten til å bygge det".- Her kan du rive det som er der, og bygge så stort du bare vil, sa Falkenberg.I tillegg er det store muligheter for utbygging. På nordsiden av eiendommen er regulert 7,5 mål til bolig. Resten av eiendommen er regulert som såkalt LNF-område (landbruk-, natur- og friluftsområde, red. anm).Har kjøperen signalisert hva han vil gjøre?- Kjøperne ser på eiendommen som en familieinvestering. Mor og far drar på årene og bosetter seg her, samtidig blir det et fint tilholdssted for barn og barnebarn om sommeren. Eiendommen er såpass stor at den rommer flere enheter, og jeg tror kjøperne vil utvide bygnngsmassen. Videre snakker de om å anlegge sin egen eksklusive sandstrand på holmen utenfor, sier Falkenberg.Egen holmeAv bygningsmasse omfatter eiendommen et hovedhus med bruksareal 239 kvadratmeter over to etasjer pluss kjeller. De nye eierne kan glede seg over to stuer, fire soverom, og i tillegg et kombinert stue/soverom i kjelleren.Den nye eieren kan også glede seg over et anneks på 30 kvadratmeter, med stue, soverom, kjøkken og biotoalett. Videre følger blant annet en garasje på 16 kvadratmeter, pluss frukthage.Eiendommen ligger 150 meter fra sjøen, og har gangsti ned til brygge med kapasitet til 20 fots båter. I tillegg har eiendommen en egen holme.Etter det HegnarOnline erfarer, er det Stepstone-gründer Erik Bakkejord og hans familie som har sikret seg eiendommen.Enda et Tjøme-salg Falkenberg har for øvrig gjort enda et salg på Tjøme denne uken. En vestvendt enebolig i Søndre Strandvei ved Mølledammen, med panoramautsikt til Vrengensundet, gikk for 3,8 millioner kroner. Det er 100.000 under prisantydning, men 400.000 over takst.- Eiendommer med boplikt er vanskelig å prise, sier Falkenberg til HegnarOnline.Boligen har et brukareal på 152 kvadratmeter fordelt på to plan pluss kjeller, og er omgitt av en tomt på 0,5 mål tomt.Ifølge prospektet er bygningen opprinnelig fra ca. 1935, men senere totalrenovert og tilbygget i 1975. Standard og vedlikehold beskrives som "normalt god", men det er gitt "generell verdireduksjon for normal bruks- og aldringslitasje i forhold til alder og normal forventet levetid for ulike bygningsdeler".I tillegg meldes det om fuktskader på badet.- Må pusse opp for én millionHva må gjøres for å få boligen til dagens standard, og hva vil det koste?- Etter 35 år sier det seg selv at det er mye slitasje. Vegg-til-vegg-tepper er ikke akkurat moderne lenger. Her må en ta rund baut, bad, kjøkken, alt. For å komme opp til dagens standard, må det nok investeres én million kroner til. Det er ikke kloakk her, men det kommer, sier Falkenberg.- Ser du på bygningsmassen isolert sett, er dette dyrt i forhold til andre ting på Tjøme. Men det er ikke ofte du får denne beliggenheten. Her har du sol hele dagen, sier megleren om eiendommen med utsikt over til Nøtterøy og innseilingen til Tønsberg.Kjøpte til datterenIfølge Falkenberg dreier det seg om et familiefritidssted som er solgt ut av familien, og som dermed utløser boplikt. Kjøperne er også her fra Oslo.- De hadde tenkt at datteren skulle bosette seg her, så kan mor og far - som opprinnelig er fra Vestfold - komme på besøk, avslutter partnernen i Privatmegleren Park overfor HegnarOnline.