- Disse boligene straffes hardt i dagens marked

- Nå skal boligen være "helt krem" for å få et bra salg, sier Privatmeglerens Christian Falkenberg til HegnarOnline etter at leilighet på Oslo vest gikk for 3,85 millioner, 550.000 kroner over takst.

Vi har gjentatte ganger omtalt mangelen på familieboliger i Oslo-området. Når slike objekter kommer ut på markedet, er interessen ofte stor.550.000 over takst Det fikk Christian Falkenberg i Privatmegleren Park merke da han i helgen viste frem en leilighet i flermannsbolig i Harbitzalléen på Abbediengen i Oslo. Takst og prisantydning for 93 kvadratmeter P-rom ble satt til 3,3 millioner kroner.- Her var trafikken stor, for å si det mildt, og mange vordende mødre og nervøse fedre var innom. Det var vel 60 par her over to dager. Til slutt satt vi igjen med fire par i en budrunde, sier megleren til HegnarOnline.Paret som fikk tilslaget la 3,85 millioner kroner på bordet, altså 550.000 kroner over takst og prisantydning. Standarden på leiligheten karakteriseres som god. Badet i kjelleren ble rehabilitert i 2005, mens badet i 2. etasje ble totalrehabilitert i 2009. Kjøkkenet fra Lill-Ulv ble rehabilitert i 2001.Leiligheten har gode innvendige lysforhold, og mulighetene for innsyn beskrives som små.Kjøper og selger blir naboer- Prisen er forsåvidt høy for dette området, men kjøperne får likevel mye for pengene - hage, parkering og bra standard inne. Med to etasjer og kjeller blir det noe trapper, men det må en tåle, sier Falkenberg.- Og så er det et kvalitetsstempel at de som solgte skal flytte inn i leiligheten ved siden av, legger han til.Var det noe spesielt som trigget interessen her?- Det spesielle her er at kjelleren ikke er godkjent som P-rom. For å få til en godkjent rømningsvei må det gjøres noe med trappen først (den er for bratt, red anm). Men har selger og kjøper diskutert et oppkjøp av areal i bakkant slik at kjelleren blir godkjent, sier partneren i Prvatmegleren Park.- Verdien av å få endret kjellerarealet, og dermed 20 kvadratmeter mer i P-rom, forklarer det såpass store spriket i verditaksten og markedsprisen, føyer han til.- Boligen skal være "helt krem"Så dette salget er ikke representativt for dagens marked?- Nei, ikke med det selektive markedet vi ser i dag. Dette er en solskinnshistorie. Ja, det er et godt marked å selge i, men det er ikke alt som fyker unna like lett. Negative faktorer som trafikkstøy og dårlig planløsning straffes enda hardere i dagens marked. Dette gjelder alle segmenter, fra 1-roms og opp til 25 millioner, sier Falkenberg til HegnarOnline.- Nå skal det være "helt krem" for å få et bra salg, men da går det bra også. Noen selgere er best tjent med å akseptere en lavere pris. Du kan ikke lure markedet, og rådet blir derfor å lytte til megleren, avslutter han overfor HegnarOnline.