Du må tåle 8 prosent rente

Det har blitt lettere å få boliglån og mellomfinansiering, men du må klare en rente på åtte prosent.

Nordea og DnB NOR - Foto: Scanpix
Næringseiendom

Etterspørselen etter boliglån og mellomfinansiering har vært høy som følge av den lave renten.- Etter en periode med nedgang i etterspørselen i fjor høst og tidlig i vinter, så snudde trenden tidlig på våren, og vi har igjen økt etterspørsel etter både mellomfinansiering og boliglån, sier informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR til DN.Også Fokus Bank, Nordea og SR-Bank bekrefter høy etterspørsel de siste månedene.- Boligmarkedet fungerer normalt, og da tilpasser vi boligfinansiering etter det, dermed er det lettere å få lån nå, sier produktsjef for finansiering i Sparebank 1 SR-Bank, Oddvar Rettedal.Bankene tar høyde for renteøkninger på fire-fem prosentpoeng i tillegg til dagens rente på rundt tre prosent.

Nyheter
Personlig økonomi