Frykter ny boligboble i Sverige

Lav rente og stigende boligpriser øker risikoen for ei ny prisboble i boligmarkedet i Sverige.

Foto: iStockphoto
Næringseiendom

Da finanskrisen rammet verdensøkonomien i fjor høst, var finansekspertene enige om at boligprisene ville falle i Sverige. Nå har lav rente fått dem til å spise sine ord.- Jeg tror boligprisene kan stige med så mye som 15-20 prosent neste år, sier Peter Kaplan, nordisk sjeføkonom i Royal Bank of Scotland.Han tror boligprisene vil stige selv om den svenske sentralbanken begynner å skru styringsrenta oppover igjen.- Det er stor fare for at vi får ei boble i boligmarkedet, sier han.Sjeføkonom Cecilia Hermansson tror også den lave renta kan forårsake ei ny boligboble i Sverige, men ifølge henne vil det trolig drøye noen år. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv