Har steget 600 milliarder kroner i verdi i år

Verdien av norske boliger har steget med 600 milliarder kroner så langt i år, ifølge beregninger NRK har fått utført.

Foto: iStockPhoto

Verdien av norske boliger har steget med 600 milliarder kroner så langt i år, ifølge beregninger NRK har fått utført.Verdistigningen får Norges Bank til å frykte en ny boligboble, selv om sentralbanken holdt styringsrenten fast onsdag.- Vi liker ikke å ha et boligmarked som vokser veldig raskt, sier visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad til NRK.Solgt før visningOg flere tegn tyder på opptur. Ifølge NRK selges nå boliger før siste visning, i strid med 24-timersregelen som ble innført i 2007. Regelen sier at megler ikke kan akseptere et bud før det har gått minst 24 timer etter siste visning, men samtidig har kjøper anledning til å ringe megler og rent faktisk legge inn et bud.Direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund er kritisk:- Det er en uting for budgiverne som ikke kommer til med budene sine. Det er en uting for selger som får et press på seg til å akseptere et bud fordi han ikke har nerver nok til å vente på budrunden. Det er dessuten svært problematisk for meklere som ikke kan holde tempoet i budrunden nede, noe de er pålagt, sier han til NRK.