Hvor raskt får du solgt boligen din?

Ny tjeneste fra Finn.no vil vise vei i boligmarkedet. - Både kjøpere og selgere skal få et bedre beslutningsgrunnlag, sier Baard Baardseth i Finn Eiendom til HegnarOnline

Skjermdump Finn.no

Finn.no lanserte i går tjenesten "Eiendomspulsen". Basert på nasjonal og lokal statistikk om boligmarkedet (som oppdateres daglig, red. anm) blir du i stand til for eksempel å finne ut:

  • gjennomsnittlig prisantydning og kvadratmeterpris i ditt nabolaggjennomsnittlig prisantydning og kvadratmeterpris i ditt nabolag
  • hvilken annonse fra ditt område som er best besøkthvilken annonse fra ditt område som er best besøkt
  • hvor lenge annonsene i snitt ligger på Finn.no - kan gi en pekepinn på hvor raskt du får solgthvor lenge annonsene i snitt ligger på Finn.no - kan gi en pekepinn på hvor raskt du får solgt
- Med denne tjenesten ønsker vi at kjøpere eller selgere av bolig skal få et bedre beslutningsgrunnlag, sier produktdirektør Baard Baardseth hos Finn Eiendom til HegnarOnline.Hvor lang tid tar salget? Tjenesten segmenterer også på priskategori. For eksempel kan du finne at en leilighet som koster mellom 1,5 og 3,0 millioner kroner i Gamle Oslo har en gjennomsnittlig annonseringstid på 45 dager.- Dette er nyttig informasjon for folk som kanskje sitter litt på gjerdet og vurderer å selge. Jo mer informasjon en har i forkant, jo enklere er det å ta riktig beslutning. Hele poenget med tjenesten er at det skal være enkelt å orientere seg i markedet, sier Finn Eiendom-sjef Lars Vangen Jordet.Hvordan har tjenesten blitt mottatt av brukerne?- TIlbakemeldingene så langt har vært overveiende positive, sier Baardseth.Dette skal bli bedreDere sier at tjenesten skal videreutvikles fremover. På hvilke områder da?- Det avhenger av tilbakemeldingene vi får. Én ting er for eksempel at vi vil linke de enkelte eiendomsannonsene opp til tjenesten, svarer Baardseth.En anne tilbakemelding går ut på at det hadde vært nyttig med en volumoversikt. "Liggetid og prisutvikling er nok også avhengig av volumet derfor er dette viktig informasjon", påpeker en bruker. Finn.no sier at dette er noe de skal jobbe videre med.- Kartet er også et nærliggende område vi vil gjøre noe med. Nå går det veldig på priser og boliger, men vi vil også komme med mer informasjon om områdene boligene ligger i, fortsetter Baardseth overfor HegnarOnline.- Trenger ikke være tallknuser "Eiendomspulsen" blir en konkurrent til tjenesten boliga.no, der du kan finne informasjon om hvor lenge en annonse har ligget ute, og om hvordan prisene har gått i løpet av annonseringstiden.Hva skiller dere fra boliga.no?- De har litt annen informasjon enn oss - for eksempel prisendringer, og henter den fra flere ulike kilder. Vi har for eksempel lister med de mest sette boligene, og har ønsket å utvikle en enkel tjeneste som folk skjønner. Du trenger ikke å være en tallknuser for å finne frem her, avslutter Baardseth overfor HegnarOnline.