Jobbet uten sikring i 14-18 meters høyde

Obos-prosjekt sjokkerte. Nå risikerer hovedentreprenøren to millioner kroner i bot.

Da inspektørene fra Arbeidstilsynet møtte på uanmeldt tilsyn på byggeplassen i Kværnerbyen i Oslo, trodde de knapt det de så, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge avisen jobbet arbeidere fra Litauen helt uten sikring 14-18 meter over bakken.Tilsynet skal nå ha anmeldt byggherre Lodalen Utvikling, som er et datterselskap av Obos, hovedentreprenør Reinertsen og underentreprenøren FN Bygg til finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo-politiet for en rekke grove brudd på arbeidsmiljøloven.- Dette skulle aldri ha skjedd, og det er dypt beklagelig. Dette var en farlig situasjon, men heldigvis fikk det ikke uheldige konsekvenser for dem som jobbet der, sier informasjonssjef Åge Pettersen i Obos til DN.