Meglere frykter enda høyere boligpriser

DnB NOR Eiendom mener boligmarkedet hadde hatt godt av en lavere prisstigning.

Boliger til salgs - Foto: Scanpix
Næringseiendom

NEF/EFF-statistikken sluppet tidligere denne uken viste at boligprisene steg for niende måned på rad i august, tilbake til nivået i august 2007 da markedet var på topp.- Prisstigningen er større enn ønskelig, skriver salgsdirektør Kent Victor Syverstad i DnB NOR Eiendom i en kommentar.Meglerhuset håper boligprisene flater ut mot årsskiftet, men "frykter" en videre prisøkning.- Tilbudssiden av boliger i markedet er for liten. I tillegg er rentene historisk lave og nyproduksjonen av boliger rekordlav i forhold til befolkningsveksten og etterspørselen i markedet. Det er for mange "plussfaktorer" på ene siden av vekten - og prisene vil sannsynligvis fortsette å stige, heter det videre.- Uinteressante priserIfølge Syverstad bør boligprisveksten på lang sikt være i tråd med veksten i kjøpekraften - det vil si 5-6 prosent årlig.Han påpeker videre at det, for alle som er langsiktige i sine boliginvesteringer, rett og slett er uinteressant om boligprisene flater ut, synker eller øker svakt i de fire månedene som er igjen av året.- Enda mindre betydning får det om du allerede eier en bolig og skal bytte bolig. Du kjøper og selger i det samme markedet, minner han om.

Nyheter
Personlig økonomi