Meglere halverte inntektene

De 10 største næringsmeglerne halverte inntektene sine fra 2007 til 2008.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

En gjennomgang Estate Media har gjort av regnskapene til de 10 største næringsmeglerne i Oslo viser at samlede driftsinntekter falt fra ca. 436 millioner kroner i 2007 til 230 millioner kroner i 2008.Pareto Eiendom gikk for eksempel fra over 40 til fire millioner kroner. Resultatet ble to millioner.Direktør Hans Martinsen Hilde forteller til nettstedet at Pareto fra 2008 reorganiserte eiendomsvirksomheten, som følge av forventningene til markedet i 2008 og 2009. Pareto Private Equity er hovedselskapet, mens Pareto Eiendom kun gjør transaksjoner omfattet av lov om eiendomsmegling.- Vi har likevel vært den mest aktive tilretteleggeren av eiendomsprosjekter i perioden, sier Hilde.