Olav Thon-sjef peker på utleiernes dilemma

- Det kan oppleves som dyrt å inngå en kontrakt på en leie en ikke er fornøyd med, sier Olav Thons eiendomssjef. Men det er også et annet hensyn å ta.

Foto: Scanpix

Leietagerne opplever tidene som usikre, men salget i de viktigste handlegatene vil holde seg sterk. Det sier Olav Thons eiendomssjef Sigurd Stray i et intervju med neNyheter.no.De største kjedene ser dette og benytter sjansen til å øke antall butikker.- De fleste leietagere har en preferanse for hvilke gater de ønsker å leie i. Så lenge de opplever at miksen i denne gaten passer dem, og det ikke er mange ledige lokaler, vil etterspørselen være større enn tilbudet. Dette gjør at prisene holder seg på om lag det samme nivået, eller er stigende, sier han.Stray peker overfor nettstedet på utleiernes dilemma, som er at det kan oppleves dyrt å inngå en kontrakt på en leie en ikke er fornøyd med. På den andre siden koster det også å la et lokale stå tomt.Thons eiendomssjef mener ifølge neNyheter.no videre at maksprisen i øvre del av Karl Johans gate i dag ligger høyere enn meglerne antyder.