Romantikken blomstrer i boligmarkedet

"Jakten på kjærligheten" trigger drømmer om eget småbruk. - Det er nesten noe litt nyromantisk over det, sier Bjørn Erik Øye.

Foto hentet fra annonse på Finn.no

Statistikk fra Finn.no viser at "småbruk" topper søkelistene måned etter måned. Til og med august i år er det gjort 977.359 søk på "småbruk", 40 prosent flere enn i samme periode i fjor. Bare i august i år ble det registrert 150.000 søk.- Det er grunn til å tro at programmer som "Jakten på Kjærligheten", "Der ingen skulle tru at nokon skulle bu" og "Himmelblå" trigger folks interesse for småbruk. Slike programmer har poppet opp i det siste, og blitt superpopulære, sier Bjørn Erik Øye, partner i Prognosesenteret.- Drømmen om småbruk kan ses som en mottrend til tidsklemma, karrierejag og hektisk byliv. Vi vil ha ro, rødrutete gardiner og kanskje noen kyr. Det er nesten noe litt nyromantisk over det, legger han til.- Plutselig trendy Salgsdirektør Johan Fredrik Høvås i Finn deler Øyes oppfatning, og peker i tillegg på nordmenns økte miljøbevissthet.- Nordmenn er tydeligvis i det romantiske hjørnet, og har en dragning mot landlige omgivelser. (...) Det er plutselig blitt trendy å eie sitt eget småbruk, sier han.