Sveaas saksøker staten

- Dette er sosialisme i praksis, tordner investor Christen Sveaas.

Næringseiendom

Christen Sveaas har saksøkt Landbruksdepartementet fordi har blir nektet konsesjon av Nordre Land kommune til å kjøpe Blomskogene i Oppland, skriver DN.- Dette er ren norsk jantelov og misunnelse. Dette er sosialisme i praksis, sier Sveaas.- Har du noengang hørt om noen som er blitt nektet å kjøpe den bilen de vil, eller som ikke får lov til å kjøpe den leiligheten de har lyst på? Hva betyr det egentlig for andre at jeg kjøper noen trær oppe på Dokka?!, tordner en oppgitt Sveaas.Skogeier Nils Kristian Blom solgte Blomskogene til Sveaas i 2006. I fjor fikk Sveaas imidlertid avslag fra kommunen om konsesjon til å få drive skogene.Kommunen ville at områdene skulle tilfalle lokale skogbrukere som allerede hadde eiendom som grenset til Blomskogene.

Nyheter
Politikk