- Hva er poenget med å gå på børs da?

- Vi har vært like hardt rammet av fallet som andre, men har ikke så mange sinte aksjonærer, sier Christian Ringnes til HegnarOnline.

Christian Ringnes - Foto: Scanpix
Næringseiendom

DnB NORs årlige eiendomsseminar gikk i går av stabelen på Thon Hotel Bristol i Oslo. Blant foredragsholderne var eiendomsinvestor Christian Ringnes. Han var i sedvanlig storform da han snakket om timing i kjøp og salg av eiendom. Han snakket blant annet om hvor lett det er i teorien, men samtidig hvor vanskelig det er i praksis.Etterpå fikk HegnarOnline noen ord med den karismatiske Eiendomsspar-sjefen.- Har ikke så mange sinte aksjonærerEiendomsaksjer på børs har vært gjennom et særdeles turbulent år. Er du glad Eiendomsspar ikke er børsnotert?- Vi har vært med på det fallet vi også, like mye som alle andre. Vår aksje omsettes jo også, selv om det ikke er på Oslo Børs. Vi har hatt akkurat samme fall fra oktober i fjor, eller kanskje enda litt tidligere, og egentlig frem til sommeren. Etter det har optimismen kommet kraftig tilbake, og vi - som alle andre - har sett 50 prosent stigning i kursene, noe som er på linje med Olav Thon og de øvrige. Så vi følger nok dem i veldig stor grad, sier Ringnes.- Men det du kan si, og grunnen til at du har litt rett i spørsmålet, er at vi ikke har så veldig mange sinte aksjonærer. De er mer stabile av natur, og det er ikke så stor likviditet i vår aksje som i andre aksjer. Og ikke bare det, vi kjenner jo personlig mange av våre aksjonærer. Alle toneangivende eiere har vært og hørt på våre presentasjoner, og har visst at dette kom til å gå dårlig - allerede for tre år siden. De har hatt sjansen til å selge hvis de vil - og noen har valgt å gjøre det. Men de som valgt å sitte, har gjort det fordi de har en lengre tidshorisont.- Vi opplever aksjonærbasen vår som forbilledlig tålmodig, oppummerer eiendomsinvestoren.- Aldri hatt behov for kapitalHar du noen gang vurdert å gå på børs?- Det er en vurdering som vi har kontinuerlig. Men vi har egentlig aldri hatt noe behov for kapital. Vi har heldigvis klart å generere den kapitalen vi trenger på basis av egen inntjening og partnerskap i enkeltprosjekter. Og da er det jo ikke noe poeng å gå på børs, avslutter Ringnes overfor HegnarOnline.

Nyheter
Børs