- Det er lettere å få unna rekkehus og eneboliger enn en del av leilighetene, sier Anders Langtind i Privatmegleren Ullevål Stadion til HegnarOnline.
- Tydelig korreksjon i øst- Ekstrem prisFår de igjen pengene?
Ifølge den daglige lederen er det i leilighetssegmentet i ferd med å bli et "merkbart skille" mellom øst og vest.- På østsiden av byen kommer nesten ingen på visning. Vi har helt tydelig fått en korreksjon her. I 2007 hadde vi en differanse i kvadratmeterpris på 5.000 kroner fra øst til beste Oslo vest. I dag ser vi 10-15.000 kroner per kvadratmeter, og dette gjelder alle typer leiligheter, sier Langtind.- Jeg tror dette skyldes at folk har blitt mye mer redde etter den såkalte finanskrisen, da de så at luften kunne gå ut av markedet på tre måneder. Det vi ser er at kjøperne har blitt mye mer bevisste enn for to år siden, da de kastet penger etter alle mulige prosjekter. Flere kjøper nå i vest fordi de skjønner at prisene, når de første begynner å falle, ikke vil gå så mye ned som på andre siden av byen, legger han til overfor HegnarOnline. En leilighet som gikk kjapt unna mandag denne uken, var en 4-roms selveierleilighet i 2. etasje av Middelthunsgate 16, med P-rom på 97 kvadratmeter (bildet over). Takst og prisantydning var satt til hhv. 2,8 og 2,79 millioner kroner.- Beliggenheten er fin, ved Vestkanttorget og i enveiskjørt sidegate. Men her må kjøperne gjøre alt, i form av en oppussing på 7-800.000 kroner, forteller Langtind videre til HegnarOnline.Og oppussingen kommer på toppen av de 3,38 millionene i kjøpesum. Legger vi til en fellesgjeld på 170.000 kroner, snakker vi om en kvadratmeterpris på 36.600 kroner.- Det er ekstremt for et oppussingsobjekt på Majorstua. Men så hadde vi da også utrolige 96 navn på liste. De 100 prospektene jeg hadde med meg på visning var revet bort på 30-40 minutter, sier partneren (bildet). Er vi snille og legger til grunn oppussing på 700.000 kroner, kommer vi opp i nærmere 44.000 kroner per kvadratmeter.Får kjøperne igjen pengene sine?- De er garantert å få igjen pengene sine, hvis markedet fortsetter i samme leiet. Men det gjenstår jo å se, avslutter Langtind overfor HegnarOnline.