50.000 å spare på boligsalget

- Vi er en slags eiendomsmegler light, sier Tom H. Glosimot.

Tom H. Glosimot - Foto: Advokatoppgjør

Fra og med 2010 kan private selge boliger på Finn.no. Omtrent 600 private forsøker i dag å selge boligen på nettstedet, men om man ønsker noe hjelp i prosessen finnes det en mellomting mellom dyre eiendomsmeglere og privat salg.- Vi fjerner et produksjonsledd for selgerne. Vi startet opp i 2001 og har bygget oss opp gradvis, sier Tom H. Glosimot i AdvokatOppgjør AS til HegnarOnline. - Vi er en slags eiendomsmegler light, i og med at vi tilbyr kundene et system som gjør at du trygt kan organisere salg av boligen selv. Vi har full sikkerhet som Finanstilsynet krever, som alle andre eiendomsmeglere.AdvokatOppgjør AS har en nettside hvor brukerne fyller inn alt av informasjon, ikke ulikt en nettbutikk. Slik unngår kjøperen å gjøre praktiske feil i salgsprosessen.- Vi er en netteiendomsmegler og er norgesledende på det området. Dette er ikke et rent privat boligsalg. Du står selv for informasjonsinnhentingen, men du må følge systemet vårt. Du kan også velge å kvalitetssikre dokumentene som benyttes, forklarer Glosimot.Budrunden håndterer du selv, men det er mulighet for automatiske oppdateringer til budgivere.- Blir det noe bråk senere, ligger all informasjonen i datasystemet, forsikrer han.AdvokatOppgjør AS omsatte i 2009 for 2,3 millioner kroner. Eiendomsverdier omsatt var på omtrent 400 millioner kroner.- De siste tre årene har vi doblet oss hvert år, sier Glosimot.Selger du via eiendomsmegler light betaler du totalt mellom 13.000 og 15.000 kroner, uansett boligverdi. Dette dekker annonser på Finn.no og Tinde.no, samt alle praktiske avgifter. Dette inkluderer også visningsskilt, sikringsobligasjon og garantiforsikringspremie.- Det er også mulig å tegne eierskifteforsikring, som du ikke får gjort privat, opplyser han til HegnarOnline.Etter en ringerunde, viser det seg at oppgjør hos advokat koster mellom 10.000 og 15.000 kroner (med diverse avgifter i tillegg), ikke inkludert annonse på Finn.no. En annonse på Finn.no koster 5.000 kroner for en privatperson ved boligsalg.Selger du en bolig verdt 2,5 millioner kroner privat via eiendomsmegler, kan dette koste alt mellom 45.000 og 65.000 kroner. Forskjellen ved nettsalg eller privat salg, er at du må gjøre deler av jobben selv.