Boligbyggingen stuper i Oslo

Fallet i januar var på hele 76 prosent. Men flere fylker kan vise til vekst, ett av dem nesten en femdobling.

Illustrasjon. Oppføring av ny boligblokk - Foto: Scanpix

Foreløpige tall fra SSB viser at 2.314 nye boliger ble igangsatt i januar i år, 2,2 prosent færre boliger enn samme måned året før. Igangsatt bruksareal falt 5,4 prosent til 287.100 kvadratmeter.I Akershus ble 146 boliger igangsatt i måneden, over 54 prosent færre enn i januar 2009. I Buskerud falt igangsettingen med 62 prosent til 49 igangsatte boliger.I Oslo stupte boligbyggingen hele 76 prosent til bare 91 boliger.Blant fylkene som bidro positivt finner vi Hordaland, Rogaland og Sør-Trøndelag. I sistnevnte fylke ble antall igangsatte boliger nesten femdoblet, etter en oppgang på 380 prosent til 231 boliger.Hele statistikken her.