Kutter kursmål etter emisjon

DnB NOR Markets kutter kursmålet på Norwegian Property etter emisjon.

Norwegian Property-sjef Olav Line. Foto: Finansavisen

Norwegian Property annonserte onsdag ettermiddag at selskapet gjør en emisjon ved utstedelse av inntil 10 prosent nye aksjer.- Etter vårt syn ser det ut til at selskapet etter denne kapitaltilførselen fortsatt vil ha et behov for å styrke egenkapitalen før de innleder forhandlinger om refinansiering av gjelden. Det følger av forholdet mellom samlet gjeld og verdi på eiendommene, skriver DnB NOR Markets i en rapport.Selskapet har lån på 12 milliarder kroner som forfaller i perioden 2011-2012.DnB NOR Markets har en holdanbefaling på Norwegian Property. Kursmål er redusert fra 13 til 12 kroner per aksje.Norwegian Property meldte i morges at selskapet hadde gjennomført en rettet emisjon på 45,3 millioner aksjer. Det skjedde til en kurs på 12 kroner aksjen, noe som gir et bruttoproveny på 543,9 millioner kroner. Emisjonen skal ha vært betydelig overtegnet.Siste notering er 12,27 kroner, ned 2,2 prosent.