- Skal selvfølgelig ikke være i lomma på megler

- Jeg har aldri presset takstmenn. Den som driver med fusk vil bare bli tatt, sier Privatmeglerens Miguel Sørholt til HegnarOnline.

Miguel Sørholt, daglig leder for Privatmegleren Residence. Foto: Finansavisen.

En undersøkelse fra NRK Forbrukerinspektørene, der 1.200 takstmenn er kontaktet landet over, viser at nesten halvparten av de 620 som svarte har blitt bedt av megler om å utelate og lyve om funn i sine rapporter.- Det er total skivebom i forhold til hva som skjer der ute. Jeg har sett på undersøkelsen, og det er litt sånn; slik man roper i skogen får man svar, sier en engasjert NEF-leder Christian Vammervold Dreyer til na24.- Dette blir jo bare tullMiguel Sørholt, daglig leder for Privatmegleren Residence, kjenner seg heller ikke igjen i NRKs funn.- Dette blir jo bare tull. Jeg har aldri presset takstmenn, og kjenner ikke til at noen av mine meglere har gjort det. Hadde noen av mine gjort det, ville reaksjonene ha blitt sterke, sier han til HegnarOnline.Hva slags interesse skulle dere ha av å presse takstmannen? Vil ikke skjulte mangler og feil slå tilbake på dere selv i etterkant?- Jo. Det kan godt være diskusjoner rundt en takst, slik at du får en riktig pris, men det skal aldri bli så ille at det går utover prissettingen. Jeg bruker å rapportere tilbake til takstmannen hva jeg selger for. Han bryr seg sikkert ikke, men det er noe jeg finner naturlig å gjøre. Jeg vil at takstmannen treffer riktig i markedet, svarer Sørholt.- Hvis noe går langt over takst, er det noen som har gjort en feil. De som kjøper, må føle seg trygge på at de kjøper det de får, legger han til.Samtidig uttrykker Sørholt forståelse for at det kan være vanskelig å sette en takst i segmenter med lite omsetning.- Skal ikke være i lomma på meglerenNEF-leder Dreyer sier til na24 at det virkelige problemet er hvis en takstmann lar seg presse.- Selvfølgelig. En takstmann skal være frittstående, og gjøre sine egne vurderinger. Han skal absolutt ikke være i lomma på megleren, og heller ikke i lomma på selgeren. Jeg bruker faste takstmenn som jeg har tillit til, noe annet ville være å be om bråk.- Norge og det norske boligmarkedet er såpass gjennomsiktig at den som driver med fusk bare vil bli tatt, avslutter Sørholt overfor HegnarOnline.