- Tar ofte ut overskudd i økt lønn eller raske biler

- Det kan være flere som får det tøft, sier Big Horn-sjefen om konkursutsatt bransje.

Antall konkurser i restaurantbransjen er opp 60 prosent fra 2007 til 2009, og i januar var det nesten én konkurs i snitt per dag, melder Estate Media, som har snakket med kjededirektør for Big Horn-restaurantene i Norge, Thor Gustavsen.Han kan fortelle at ingen franchiser har gått konkurs så langt, men mange restauranter er i en likviditetsskvis.- Bransjen er ikke kjent for å legge seg opp penger, og når moms og skatt skal betales har de ofte derfor litt problemer. De har som regel klart seg med kassakreditt og velvillige banker, men nå har bankene skrudd igjen, og dermed kan det være flere som får det tøft, sier Gustavsen, som prøver å advare restauranteierne mot dårligere tider - uten alltid å få gehør.- Dette er en bransje som preges av kortsiktig tankegang. De tar derfor ofte ut overskuddet i økte lønninger eller raske biler, sier han til Estate.