To av tre boligsalg i øvre prissjikt finner nå sted uten budrunde, skriver Finansavisen, som har snakket med en ærlig Torbjørn Ek, samt Privatmeglerens Anders Langtind.
- Rett-frem-variant- Merkelig psykologi
- En grunn kan være at vårslippet kom veldig sent i år. I løpet av en uke nesten doblet antall objekter til salgs seg, og markedet var ikke villig til å ta unna et så stort utbud, sier sistnevnte.Ek påpeker overfor avisen at lavt volum normalt skulle tilsi høyere priser, men i stedet har han sett en "rett frem-variant".- Vi finner kjøpere, men det tar litt tid før de hopper ned fra gjerdet, sier han.Langtind omtaler også det han kaller "merkelig psykologi" blant kjøperne.- En person som har kjøpt til over takst etter en budrunde, er gjerne mer fornøyd enn en som har betalt under takst, men som ikke bød mot noe andre. Han lurer på om han betalte for mye, mens han som ga mer enn takst føler han sikret seg noe som flere ville ha, sier han til Finansavisen.