Boligen smalt 2,1 mill. over takst

- Med så sterke følelser involvert gir folk blaffen i alt, sier Selvaag-megler Peder Selmer til HegnarOnline. 87 kvadratmeter og råloft gikk for 6,1 millioner kroner.

Bilde gjengitt med tillatelse fra megler.

Vi har gjentatte ganger omtalt mangelen på familieboliger i Oslo, og enkelte familievennlige strøk i byen er mer populære enn andre. Som for eksempel Tåsen. Her gikk nylig halvparten av en tomannsbolig i Michel Nielsens vei 6 for spreke 6,1 millioner kroner, 2,1 millioner over taksten og prisantydningen på 4,0 millioner kroner.Fra halvt til helt råloft P-rom (primærrom) for objektet i 2. etasje var 87 kvadratmeter, og i utgangspunktet fulgte et halvt råloft som hørte til. Dette endrer seg imidlertid under budrunden.- Selger godkjente da at hele råloftet kunne gå til kjøper, så det er ikke så ille som det høres ut. Men det utgjorde ikke mer enn 300.000, så det forklarer ikke alt, sier Peder Selmer i Meglerhuset Selvaag til HegnarOnline.Hva forklarer resten?- Det vet jeg rett og slett ikke. Men dette området - en liten bit på innsiden av Tåsen - er ekstraordinært. Folk som vil ha bolig på Grefsen finner seg noe på Kjelsås, men de som vil hit, vil ikke noe annet sted. De må bo der.- Med så sterke følelser involvert gir folk blaffen i alt, det er vanskelig å forstå, fortsetter Selvaag-megleren.Artikkelen fortsetter under bildet.Men var ikke prisantydningen litt lav?- Det var den jo. Vi visste det ville bli vanskelig å beregne, men utgangspunktet var en hel tomannsbolig som ble solgt på andre siden av veien for ett år siden, med samme byggeår, 297 kvadratmeter bruksareal og en større tomt. Den gikk for 8,1 millioner kroner, noe om også var 1,1 millioner over takst.- I tillegg er 1. etasje gjerne litt mer verdt enn 2. etasje, grunnet utgang til hage og litt flere kvadratmeter bolig, sier Selmer videre til HegnarOnline. Han solgte selv begge delene i en annen tomannsbolig for fire år siden.- Da gikk 1. etasje (94 kvadratmeter) for 4,175 millioner, og 2. etasje (83 kvadratmeter) for 3,2 millioner kroner, legger Selmer til.- Får dobbelt så stort andre steder Megleren karakteriserer prisen som "ganske utrolig".- Her får du 87 kvadratmeter, og kan bygge ut litt. Men for 6,1 millioner får du kjøpt dobbelt så stort andre steder i byen, også på Oslo vest, forklarer Selmer, som samtidig trekker frem beliggenheten i en blindvei.- Den er perfekt for småbarnsfamilier, avslutter han overfor HegnarOnline.