Boligprisene stiger videre

Boligprisene steg videre i august, men ifølge meglerne er prisutviklingen bare svakt positiv (utvidet).

Eneboliger. Foto: Dreamstime/Finansavisen.

Tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) lagt frem i dag viser at boligprisene steg 2,5 prosent fra juli til august, mens de sesongjustert steg bare 0,2 prosent.NEF-leder Christian VammervoldDreyer er for øvrig dagens gjest i Økonominyhetene på HegnarOnline TV. Og temaet blir da naturligvis utviklingen i boligprisene.Ifølge NEF/EFF er 2,5 prosent vekst "godt over en normalmåned, men i samsvar med det som er historisk vanlig for denne måneden, som etterfølger en juli med et fall i boligprisene på 1,5 prosent".- Historisk sett skal prisøkningen flate ytterligere ut i de gjenstående fem månedene av året. Dette gjenstår å se, men vi har nok gjort unna det meste av prisstigningen for dette året, sier NEF-leder Dreyer i en kommentar.Prisene i august lå 6,1 prosent over nivået i tilsvarende måned året før. Snittet for boligprisene ligger så langt i år 8 prosent over snittet i 2009.Som mer "unormalt" omtaler NEF/EFF økningen i omsetningen, med en økning så langt i år på 11 prosent i forhold til de åtte første månedene i fjor.Vi kommer med mer utover dagen.