Fet eiendom til salgs for 10 mill.

440 kvm forseggjort teglsteinsvilla med tårn på tre etasjer, 10 mål tomt og lang strandlinje er ikke hverdagskost på Romerike. - Ikke hver dag vi har slikt ute for salg, sier Kristin Pettersen i EiendomsMegler 1 til HegnarOnline.

Denne eiendommen i Fetsund er til salgs for 10 millioner kroner. Bilde gjengitt med tillatelse fra megler.
Næringseiendom

En forseggjort teglsteinsvilla i Øyaveien er til salgs på Fetsund, rundt 30 kilometer øst for Oslo sentrum. Eiendommen er taksert til 11,5 millioner, mens prisantydningen er på 9,98 millioner kroner. Går den for det, snakker vi om klar prisrekord i området.- Vi har ikke sett noe i nærheten av denne prisen her i Fet, sier Pettersen, som selv har prisrekorden fra da hun solgte en sveitservilla for 6,5 millioner i mai i år. Noen av familiene som viste interesse den gang har allerede varslet sin ankomst på visningen til helgen.Samtidig er det også satt opp noen private visninger.- En vet jo aldri hva utfallet blir, og prissettingen var vanskelig, men jeg føler at flere har en interesse som det er mer hold i enn bare ren nysgjerrighet, fortsetter Pettersen.Tårn på tre etasjer Selgeren av eiendommen er Gro Jansen, enke etter den lokalt anerkjente murmesteren Jan Oscar Jansen. Megleren forteller at Jansen og hans familie var omgangsvenner med flere kunstnere, deriblant Odd Nerdrum.- Det finnes noen skulpturer i vannbad ute på eiendommen, og hvis selger føler seg tilfreds med prisen, kan det hende at de følger med på kjøpet. For øvrig har boligen en del tyngre innbo som følger med, sier Pettersen til HegnarOnline.Til Romerikes Blad sier Gro Jansen at de nye eierne også kan få overta et spisestuebord og stoler med plass til 50 gjester, om dette er ønskelig. Bordet og spisestuen er å finne i et såkalt mellombygg mellom den opprinnelige eneboligen (bygget i 1978) og et tårn, som ble oppført i 2006. Tårnet er plassert på sørsiden av villaen, og det øverste tårnrommet ble blant annet møblert med spisebord og stoler fra slutten av 1700-tallet, opprinnelig fra et dansk slott.- Denne spisestuen krever så enormt med gulvplass, og jeg har liten mulighet til å ta dette med meg når jeg flytter, sier Jansen til avisen.Artikkelen fortsetter under bildet.- Kan skille ut 1-2 tomter Selve villaen har P-rom (primærrom) på 444 kvadratmeter, der mellombygget er på 24 og de tre etasjene i tårnet er på 19 kvadratmeter. I tillegg følger en dobbelgarasje som inneholder en bodega med bakerovn, pluss full kjeller. Garasjen har et bruttoareal på 96 kvadratmeter.Og ikke minst er boligen omgitt av en tomt på hele 10 mål, med lang strandlinje mot Glomma/Øyeren. Tomten er opparbeidet parkmessig, med basseng.En "tomt med potensiale", skriver du i annonsen. Hva legger du i det?- Det har vært en dialog med kommunen vedrørende fradeling av noe tomt. Men tomten ligger veldig nært et naturreservat, så det er snakk om å skille ut én eller kanskje to tomter. Men det er ikke noe vi annonserer. Det blir opp til de nye eierne å søke og få godkjennelser, sier Pettersen til HegnarOnline.- Siden mye er fredet, følger det spesielle restriksjoner i forhold til nybygg på tomten. Samtidig er området også flomutsatt, fortsetter eiendomsrådgiveren.Artikkelen fortsetter under bildet.- Må ha sans for stilenHva vil du fremheve ved eiendommen?- Beliggenheten er unik, og med usjenert utsikt utover vannet. Det er brukt mye massivt materiale i byggingen, så jeg vil kalle det en nokså vedlikeholdsfri kvalitetsbolig. Iallfall vil det ikke gå med store kostnader utvendig.- Innvendig ville jeg personlig kanskje ha kostet på et strøk med hvitmaling på panelet, for å gjøre boligen lysere. Men det er det eneste. Og det koster jo ikke så mye å gjøre. Ellers har boligen mye spennende interiør, i heltre og med mye historikk. Jeg tror de nye eierne må ha sans for stilen, sier Pettersen.Badet ser litt gammelt ut?- Her er det nok noen som kan tenke seg å pusse opp, men det spørs hvilken stil de nye eierne vil ha, avslutter eiendomsrådgiveren i Eiendomsmegler1 overfor HegnarOnline.

Nyheter
Personlig økonomi