Sprekere boligsalg enn ventet i USA

Bruktboligsalget i USA var ventet ned, men overrasker stort og stiger markant.

Bolig til salgs i Stockton, California - Foto: Scanpix

Ferske tall fra amerikanske statistikkmyndigheter viser at boligsalget i USA (pending home sales) steg 5,2 prosent fra juni til juli, mens det ifølge vår tjeneste Market Watch var ventet ned 1,0 prosent.Sammenlignet med samme måned i fjor er boligsalget ned 20,1 prosent.Wall Street åpnet nokså flatt, men nå er S&P 500 opp 0,4 prosent, mens Dow Jones stiger 0,2 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs spratt rett opp, men har nå falt tilbake og er ned 0,36 prosent til 363,20- omtrent det samme som før tallene.Pending Home Sales Statistikk fra NAR på pending home sales slippes første uke i hver måned. Utviklingen i indeksen er ansett for å være den ledende indikatoren på aktiviteten i boligmarkedet i USA.Indeksen måler aktivitet på kontraktnivå, da den baserer seg på signerte kontrakter for private boliger. Boliger som er signert, men ikke ferdig omsatt inngår i denne indeksen.