- Solgt før alle rakk å snu seg

Bergenser kuppet Sandefjords beste hjørne. Nå må han pusse opp for 10 millioner. - Det er et skall, men et bra skall, sier Privatmeglerens Rune Allerød Andreassen til HegnarOnline.

Bergenser kuppet Sandefjords beste hjørne, og må pusse opp for 10 millioner. Foto gjengitt med tillatelse fra megler.
Ukens vintips
For snart to uker sidenSolgt etter to dagerArtikkelen fortsetter under bildet.Oppussing for 10 millionerArtikkelen fortsetter under bildet.Byens mest populære utested
omtalte vi Rådhusgata 12 i Sandefjord, næringsbygget som var lagt ut for salg med prisantydning 18 millioner kroner. Megler og daglig leder for Privatmegleren Næring Vestfold, Rune Allerød Andreassen, brukte begreper som "kjempeeiendom", "arkitektonisk mesterverk" og "byens kanskje beste hjørne".- Dette er et signalbygg så det holder, og noe veldig rart skal skje om denne ikke blir solgt fort, sa han til HegnarOnline. Og "noe veldig rart" skjedde heller ikke, etter at eiendommen ble vist frem onsdag sist uke.- Her var det full fart, og etter to dager var salget i boks - 1,5 millioner over prisantydning, sier Allerød Andreassen mandag morgen.- Vi hadde to budgivere som kriget. Men egentlig var det den ene som kuppet budrunden. Etter et første bud på 18, høynet han til 19,5 millioner, og etter det ble det stille, sier megleren videre.Kjøperen er en investor fra Bergen.- Han har vært på utkikk etter eiendom på Østlandet en stund. Beliggenheten var hovedårsaken til at han kjøpte, og med Torp bare seks kilometer unna, syntes han dette ble en grei løsning - særlig ettersom han flyr selv, sier Allerød Andreassen. Næringsmegleren forteller at han også hadde "flere fra Oslo som var interessert".- Vi hadde over 30 på visning, og flere av Oslo-interessentene hadde sendt noen for å undersøke for seg. Men her gikk det så fort at de rett og slett ikke rakk å snu seg rundt, sier den daglige lederen.Har kjøperen signalisert noe om hva han vil gjøre?- Nei, men dette er jo et renoveringsobjekt. Det kreves 10 millioner i innvendig oppgradering, så her er det lange penger vi snakker om. I realiteten er det et skall som kjøpes, men et bra skall, avslutter Allerød Andreassen overfor HegnarOnline. Bygården fra 1912 har et bruttoareal på 2.322 kvadratmeter, fordelt på fire etasjer, pluss kjeller og loft. I lokalene finner du både restauranten Cactus og nattklubben No12, som er blant Sandefjords mest populære utesteder.I tillegg består gården av både kontorer og leiligheter.Telenor hadde sin elektronikksentral i Sandefjord i bygget i Rådhusgata 12, men denne er nå flyttet ned i kjelleren. Dette frigjør 7-800 kvadratmeter, og en uoppsigelig leiekontrakt med Telenor følger med på kjøpet.Gården har i dag to leietagere - Telenor og Rådhusgata 12 AS, som fremleier til blant andre Cactus og No12. Årlige leieinntekter er 1,2 millioner kroner.