- Dette er helt galimatias. Vi ante at vi kanskje hadde priset litt for lavt, og antydet 3,2-3,3 millioner overfor selger. Taksten kom på 3,0 millioner, da takstmannen mente det var mye som måtte gjøres. Og så ender den på 4,05 millioner kroner, sier ansvarlig megler og partner Anders Langtind hos Privatmegleren Ullevål Stadion til HegnarOnline.
- Årets skivebom- Astronomisk, men i overkantLite går på forkjøpsrett- Oppussingsobjekt = oppusset
Langtind omtaler sitt seneste salg i Ullevål Hageby. En 2-romsleilighet i Sognsveien, med P-rom 69 kvadratmeter og 45 kvadratmeter ubebygget kjeller endte altså en drøy million over takst og prisantydning.- Et helt identisk objekt var ute parallelt med denne, også med muligheter for å bygge ut i kjeller. Den gikk for 3,4 millioner. Så dette kan du godt kalle årets skivebom fra vår side, fortsetter Langtind.Ifølge megleren er av mange de 658 leilighetene i Ullevål Hageby som de to foran nevnte - rundt 70 kvadratmeter, pluss 40 ubebygde kvadratmeter i kjeller.- Ferdig utbygde leiligheter går vanligvis for rundt 5,5 millioner. Men her må du i tillegg til kjelleren gjøre alt i etasjen oppe. Linoleum på badet er det de færreste som vil ha nå, så det kommer på 200.000 - det samme gjør kjøkkenet. Overflatene kommer på 50-100.000, så da er du fort oppe i 500.000 i hovedetasjen.- Med nytt bad, membran og drenering snakker vi fort om 1,1-1,2 millioner kroner i kjelleren, sier Langtind videre. Ifølge megleren var det 6.000 treff på annonsen i forkant av visning - rundt det firedobbelte av hva som er vanlig. Første bud på 3,2 millioner kom før visning, og ble stående i fire dager.- Dette førte nok til at det kom litt færre på visning. Men likevel var det rundt 70 som dukket opp, og syv som ble med i budrunden. Vi selger mye her hele tiden, og vet at folk vil betale astronomiske priser for å bo her - men dette var litt i overkant, sier Langtind til HegnarOnline.- Snittet per kvadratmeter i Ullevål Hageby ligger nå rundt 55.000, men kanskje vi nå ser et nytt byks og snart ser 60.000 kroner?- Vi solgte nettopp en leilighet på 170 kvadratmeter i Tiurveien. Den gikk for 9,5 millioner, og der sto åtte håndverkere ute og ventet nærmest før hun kjøpte. Her var det ikke varmekabler på badet en gang, fortsetter megleren. Han forteller også en historie fra før sommeren, da et objekt i den populære Askeladdveien - bygget ut i kjelleren og med parkeringsplass - ble kuppet før visning for 6,2 millioner - 700.000 over prisantydning.- Det vi ser nå, er at færre og færre leiligheter her går på forkjøpsrett. Av de syv jeg har solgt i år, har ingen gått på forkjøpsrett. Det er det beste signalet om at selv de som bor i Ullevål Hageby nå synes det begynner å bli dyrt.- De som kjøper, er altså folk som kommer utenfra og vil inn. Og jeg skjønner jo det, dette er jo verdens hyggeligste sted å bo, sier en ubeskjeden megler, som understreker at han ikke selv bor der.Langtind hevder at betalingsviljen i en bydel som Ullevål Hageby er ekstremt mye høyere enn blant det han kaller "glass og betong i havnebassenget" på Tjuvholmen og Aker Brygge.- Det er lite til salgs i Oslo nå, og gode objekter i de gamle, klassiske, etablerte områdene går til astronomiske priser. Jeg vil påstå at en er bedre plassert her enn i en "stålklump" i bryggeområdet, sier han.Men hvorfor er betalingsviljen så høy i Ullevål Hageby?- Folk har nok litt ulik oppfatning av det koster å bygge ut kjelleren. Bevares, du kan det gjøre mye billigere enn de 1,1-1,2 millioner kronene jeg snakket om. Dropper du badet, og nøyer deg med ting som å legge varmekabler, lage et par soverom og fore ut vinduene, så slipper du med 3-400.000.- Men når du først har gjort en slik investering, vil du gjerne legge inn litt ekstra for å få attraktiviteten opp, sier Langtind.Han spør seg om folk faktisk har nok kunnskaper om hva det koster å bygge.- Et oppussingsobjekt går nærmest for samme pris som den oppussede leiligheten vegg-i-vegg. Jeg tror kanskje folk har et feil bilde av hva ting koster. På det nye kjøkkenet glemmer en gjerne hvitevarene, og at elektriker og rørlegger skal innom.- Materialene utgjør kanskje en tredjedel av prisen, mens arbeidet utgjør to tredjedeler, avslutter han overfor HegnarOnline.