2010 har ikke vært det mest aktive markedet for boliger i de øvre segmentene. Men i Sandefjord ble en murvilla i Vestfoldgata nylig solgt for 12,1 millioner kroner, 100.000 over takst.
- Meget tiltalende eiendom- Et av byens mest fornemme- Må virkelig prøve å prise riktig
Det er vel ikke hver dag objekter i denne prisklassen blir solgt i Sandefjord?- Nei, dette er en av de dyreste eiendommene, og uten tvil den mest særegne og spesielle. Den har en meget tiltalende, både arkitektur og tomt - samt at den ligger rett på utsiden av sentrum, og du ser både sentrum og indre havn, sier den oppdragsansvarlige Simen Smith Ringdal til HegnarOnline - megler og partner i Postbanken Eiendom i Sandefjord.Villaen med P-rom 356 kvadratmeter omfatter blant annet 5 soverom, biljardrom, liten vinkjeller, og er omgitt av 5 mål tomt. Eiendommen omfatter også et råloft på 80 kvadratmeter, pluss egen sidebygning med praktikanthybel. Bruttoarealet var 554 kvadratmeter.Smith Ringdal forteller om stor interesse, men at kjøperne har vært avventende.Ble det budrunde når førstemann kastet seg utpå?- Når budrunden først startet, var det tre som ville være med, og to budgivere som fulgte hverandre oppover. Dette var interessenter som ikke hadde vært med fra begynnelsen, men kommet inn på et senere tidspunkt, sier megleren.Partneren karakteriserer eiendommen som "innertier", og et av Sandefjords mest fornemme hus. Foruten nærheten til sentrum og den gode sjøutsikten, fremhever han en stor, skjermet og solrik hage.- Det er litt bevegelse på markedet i Sandefjord nå, sier Smith Ringdal.Gjelder dette alle segmenter?- Sentrumsleiligheter henger fortsatt litt igjen, men vi ser en bedring også her. Rekkehus og eneboliger går unna i et bra tempo.- Men, som jeg alltid har påpekt, er det viktig at megleren virkelig prøver å sette riktig pris. På vårt kontor setter vi høyt fokus på dette, slik at vi ikke gir kundene falske forhåpninger, og dermed ødelegger balansen i markedet, avslutter han overfor HegnarOnline.