Spår nyttårsrally i boligmarkedet

Boligeksperter tror hele neste års prisvekst kommer i første kvartal.

Næringseiendom

Flere boligeksperter tror, ifølge Finansavisen, at hele prisveksten i boligmarkedet neste år kan komme i første kvartal 2011.Boligeksperter trekker frem lav rente, lite nybygging og voldsom befolkningsvekst som triggere for at boligmarkedet skal fortsette opp i 2011.I tillegg er også mangelen på tilbud en viktig faktor. En kvartalsmessig trendanalyse gjennomført av Norges eiendomsmeglerforbund, Meglerinnsikt, viser i tillegg at 55 prosent av befolkningen vil kjøpe før de selger bolig. Det er 11 prosent mer enn ved forrige kvartalsmåling.- Det kommer til å være et voldsomt prispress på de boligene som legges ut i januar. Jeg tror det kan gi enda større vekst i første kvartal enn noen gang tidligere, sier Anders Langtind i Privatmegleren Ullevaal Stadion til Finansavisen.Han tror januar og februar vil by på solide prishopp, men at det snart sier stopp. Og han får støtte fra Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret.- Vi har flere modeller som peker på enda høyere prisvekst, dog etterfulgt av en dipp i etterkant, nærmere bestemt i begynnelsen av 2012, sier Øye.

Nyheter
Personlig økonomi