Sprekere boligsalg enn ventet i USA

Bruktboligsalget i USA var ventet ned, men steg i stedet tosifret. Børsene reagerer opp (oppdatert 16.05).

Bolig til salgs i Stockton, California - Foto: Scanpix
Næringseiendom

Ferske tall fra amerikanske statistikkmyndigheter viser at boligsalget i USA (pending home sales) steg 10,4 prosent fra september til oktober, mens det ifølge vår tjeneste Market Watch var ventet ned 1,0 prosent.Sammenlignet med samme måned i fjor er boligsalget ned 20,5 prosent.Positive børser Wall Street og Oslo Børs reagerer litt opp på tallene.Hovedindeksen er nå oppe i 414,60 etter en oppgang på 1,65 prosent. Dow Jones stiger 0,6 prosent, og Microsoft bidrar med å stige saftige 2,7 prosent. Nasdaq er opp 0,6 prosent, mens S&P 500 avanserer 0,7 prosent.I Europa er de toneangivende børsene også markert opp. Tyske DAX stiger for eksempel 1,1 prosent.Pending Home Sales Statistikk fra NAR på pending home sales slippes første uke i hver måned. Utviklingen i indeksen er ansett for å være den ledende indikatoren på aktiviteten i boligmarkedet i USA.Indeksen måler aktivitet på kontraktnivå, da den baserer seg på signerte kontrakter for private boliger. Boliger som er signert, men ikke ferdig omsatt inngår i denne indeksen.

Nyheter
Næringsliv