- Meglerne setter griller i hodene til folk

- Hva er det folk innbiller seg at de kan få for eiendommene sine? spør arkitekt Finn Sandmæl. Han mener kjendismeglerne ødelegger markedet.

Arkitekt Finn Sandmæl. Foto: Finansavisen.
Næringseiendom

Arkitekt Finn Sandmæl har sett seg lei på at boligmarkedet skjendes av det han mener er grådige eiendomsmeglere, skriver Finansavisen.- Hva er det folk innbiller seg at de kan få for eiendommene sine? (...) Det er meglerne som setter griller i hodene til folk, sier han, og viser til avisens oppslag 27. mai om "sirup i luksusmarkedet".- Det er en falskhet i markedet, ikke sirup, sier Sandmæl.Artikkelen omtalte blant annet eiendommen Øverbergveien 2 på Nesøya, som er ute på andre sommeren med en prisantydning på 36 millioner kroner. Siden i fjor er prislappen dermed kuttet to millioner, uten at det har hjulpet nevneverdig på responsen.- Hvis den er verdt 38 millioner, tør jeg ikke tenke på hva min bolig (også på Nesøya) er verdt, tordner Sandmæl overfor Finansavisen, og foreslår en såkalt "bløffmulkt" om meglerne ikke oppnår lovet pris.NEF-leder Christian V. Dreyer karakteriserer overfor avisen forslaget som et av de morsomste han har hørt på lenge, og mener meglerne som legger prisen for høyt straffes ved at eiendommen blir liggende lenge.

Nyheter
Personlig økonomi