- Nå flater boligprisene ut

Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) spådde 8 prosent prisvekst i år. Vi er der allerede når juni er omme. NEF-leder Christian V. Dreyer forventer flat utvikling herfra.

Christian Dreyer - Finansavisen
Næringseiendom

Tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) lagt frem i dag viser at boligprisene gikk ned 0,5 prosent fra mai til juni. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene 0,1 prosent høyere enn forrige måned - det vil si at den underliggende prisutviklingen i juni er nøytral.Boligprisene i juni lå 9,1 prosent over nivået i tilsvarende måned året før.- Vi opplever junifallet som forventet. Juni pleier å vise nedgang, og vi har en veldig sterk mai måned bak oss, sier Christian V. Dreyer til HegnarOnline. NEF-ledere forventer videre nedgang i juli, deretter vekst i august, for så å se et flatt prisbilde resten av året.- Vi merker økt oppdragsinngang, samtidig som rentebanen peker oppover, sier Dreyer, som antar at dette vil kunne temme prisbildet.Eneboliger utmerket seg i mai, ved å stige 3,9 prosent fra april. I juni korrigerte de tilbake med et fall på 1,3 prosent.Høy omsetning Gjennomsnittlig formidlingstid for boliger omsatt i juni 2011 var 23 dager. Det er like mange dager som i mai 2011, og to dager mindre enn i juni 2010.Raskest gikk omsetningen i Trondheim og Bergen med 13 dager fra en bolig ble annonsert første gang til den ble registrert solgt. Tromsø hadde den lengste omsetningstiden med 45 dager, det er imidlertid 10 dager under gjennomsnitlig omsetningstid fra juni i fjor.For Oslo var gjennomsnitlig omsetningstid uendret på 15 dager.- Færre på visning- Vi merker allerede en betydelig nedgang i antall mennesker på visning, sier Dreyer. Tradisjonelt er sommeren en stille tid i markedet.

Nyheter
Personlig økonomi