Oppfordrer til å leie ut til studenter

Huseiernes Landsforbund oppfordrer huseiere å leie ut til studenter.

Foto: Scanpix
Næringseiendom

- Utleie av hybler kan være en fin biinntekt for huseiere, og i mange tilfeller er det til og med skattefritt, sier forbundets advokat Line Parelius.Advokaten opplyser at huseiere kan leie ut inntil halvparten av sin egen bolig målt etter utleieverdi, uten å betale skatt av leieinntektene. Lofts- eller sokkelleilighet i enebolig kan også leies ut skattefritt.- Eier man en tomannsbolig og selv bor i den ene delen, kan den andre delen leies ut skattefritt, og man kan i tillegg leie ut inntil halvparten av den delen man selv bor i, beregnet etter utleieverdien. Skal man leie ut mer enn én boenhet bør man forhøre seg med en ekspert på forhånd, slik at man ikke overskrider grensen for skattefri utleie, sier Parelius. (©NTB)