August er tradisjonelt en måned med sterk prisoppgang og høyt trykk i boligmarkedet.Jon Kvisgaard i Privatmegleren Residence håper å dra nytte av dette når han nå legger ut en toppleilighet på Sjølyststranda. 177 kvadratmeter P-rom (primærrom) i 10. etasje er til salgs med prisantydning og takst på 17,5 millioner kroner.- Av de 350 leilighetene i Messepromenaden, er dette den eneste som har hele taket. Skal du bo sentralt, ha heis rett opp, båtplasser rett nedenfor og alle byens fasiliteter rundt deg, er det her en skal bo, sier Kvisgaard til HegnarOnline.
- Et unikat av en leilighetBang & Olufsen for halv mill.- Prisen ikke urimelig- Lever sitt eget liv
I salgsoppgaven har han omtalt leiligheten som "det beste av det beste".- Her har du ingen over, og ingen ved siden - en toppleilighet i ordets rette forstand, legger han til.Ifølge megleren er dette "et unikat" av en leilighet (unikat er hentet fra tysk, og betegner et objekts ensartethet, journ. anm).- Den er helt unik, eksklusiv, fri for privat innsyn og har alle fasiliteter. Mange har toppleilighet med 1-2 garasjeplasser, men her har du plass til fire biler - cabriolet, den du kjører til fjellet med, en bybil og en sportsbil. Evt. kan en privat gjesteplass komme godt med, sier Kvisgaard. Selgeren, en privat investor, har ikke lagt noe imellom på de tekniske løsningene. For eksempel har han satt opp Bang & Olufsen-utstyr for rundt en halv million kroner, deriblant et multimedia-anlegg på kjøkkenet.Kjøkkenet omtales for øvrig som et "høykvalitets italiensk designkjøkken" av merket Binova. Leiligheten er også utstyrt med designerbelysning fra blant andre Iguzzini.Den evt. nye eieren kan videre glede seg over peis, to bad og tre soverom (hvorav et master soverom), alle med utgang til terrasser med tilsammen ca. i 50 kvadratmeter boltreplass. Syd- og vestvendt beliggenhet betyr flotte solforhold fra morgen til kveld.Badene har eksklusive sandstens- og keramiske fliser, mens de fleste øvrige gulv har enstavs eikeparkett.Hvordan priser en et slikt objekt?- Prisen er på ca. 100.000 kroner per kvadratmeter. Det er ikke ille. På Tjuvholmen hadde et tilsvarende objekt kostet 120-130.000 kroner per meter. For en "one of a kind"-leilighet som dette, er ikke prisen urimelig, mener Kvisgaard.Megleren kan fortelle om flere henvendelser fra "seriøst interesserte".- Kanskje er det noen som har finner det de har lett etter lenge. Leiligheten for spesielt interesserte, med spesielle grunner til å kjøpe. Kanskje har de båtplass rett nedenfor, eller kanskje vil de dra nytte av den umiddelbare tilgangen til skogsturer på Bygdøy.- Det er også verdt å nevne at du har flytoget til Gardermoen rett over gaten, sier han. Ifølge Kvisgaard er leiligheten på en måte litt frikoblet fra det øvrige markedet.- Dette er et spesielt segment, som lever sitt eget liv, avslutter megleren i Privatmegleren Residence overfor HegnarOnline.