1-romsleiligheter på St. Hanshaugen i Oslo fortsetter å gå for spreke priser.Blant gatene som peker seg ut er Westye Egebergs gate. I slutten av august fortalte vi om to leiligheter på 24 og 26 kvadratmeter som begge gikk for 700.000 kroner - pluss fellesgjeld på hhv. 750.000 og 800.000 kroner.Dette tilsvarer hhv. 60.400 og 57.700 kroner per kvadratmeter.
Over 60.000 per kvm - igjenTjente 280.000 på meglerbyttet- Det er ikke boliger vi selgerBildene er gjengitt med tillatelse fra megler.
I går solgte en av naboene sin 1-romsleilighet. 28 kvadratmeter (P-rom) gikk til slutt for 830.000 kroner, 200.000 og 130.000 over hhv. prisantydning og takst. I tillegg kommer fellesgjelden på drøye 861.000 kroner, slik at totalprisen kom opp i over 1,69 millioner kroner.Dermed klarte eiendomsmeglerfullmektig Anna Löfdahl (bildet over), som foresto salget, også en pris på 60.400 kroner per kvadratmeter.Selgeren er nok godt fornøyd i dag, spesielt ettersom megleren hun opprinnelig hadde satt på oppdraget slet med å få solgt.- Denne megleren anbefalte kunden et salg på 550.000 kroner. Kunden rådførte seg med oss, og vi anbefalte henne ikke å følge anbefalingen, siden vi jo hadde oppnådd betydelig mer (i salgene nevnt ovenfor, journ. anm).- Samtidig var leiligheten hennes i tillegg litt større, og to kvadratmeter utgjør jo en del på små leiligheter. Kunden sa opp oppdraget med sin megler, og tegnet et nytt med oss, sier daglig leder Håkon Strand i Aktiv Eiendom St. Hanshaugen til HegnarOnline.Og med en pris på 280.000 kroner, eller over 50 prosent - høyere enn de 550.000 hun ble anbefalt å selge for, må strategien med å bytte ut megleren sies å ha vært svært så vellykket.- Dette viser igjen at det er ikke så enkelt som mange tror - bare du legger boligen ut på Finn.no, så er den solgt. Det er et godt stykke håndverk som skal gjøres, fortsetter Strand. Han understreker meglerhusets sterke fokus på presentasjon av boligen.- Det avgjørende her er å gjøre dette slik at kjøperne føler seg trygge på en evt. forestående handel. Mange tror at vi selger boliger, men det gjør vi ikke. Vi representerer merverdi og selger vår kompetanse, avslutter Strand overfor HegnarOnline.