I 2007 solgte Steinsvik-familien, med Stein Sturla Steinsvik i spissen, siste rest av gullgruven Hustadmarmor til sveitsiske Omya.En del av pengene har funnet veien til eiendom, og nå har familien investert i Höegh Eiendoms Indekshuset på Solli Plass, melder NEnyheter.no, og viser til en kunngjøring til Brønnøysundregistrene.
650 millioner?Blant Norges 100 rikeste
Ifølge denne har Steinsvik-familien kommet inn i styret i eierselskapet Indekshuset Holding, som representanter for A-aksjonærene. Meldingen tyder ifølge nettstedet på at familien har fått kontroll over Indekshuset, mens Höegh beholder en finansiell eierandel.Anne-Tone Steinsvik bekrefter handelen, men utover dette vil ingen av partene si noe om transaksjonen.På en presentasjon i forrige uke spekulerte senioranalytiker Jon Dahlberg Årstad i Newsec ifølge NEnyheter.no i at Höegh hadde solgt halvparten av Indekshuset for rundt 650 millioner kroner til Steinsvik-familien.Ifølge Kapitals 400-liste, offentliggjort i forrige uke, er Stein Sturla Steinsvik god for 1,65 milliarder kroner. Dermed er 69-åringen inne blant Norges 100 rikeste, nærmere bestemt på en 94. plass.Steinsvik ble 24. oktober 2007 av kongen utnevnt til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin innsats for norsk næringsliv.