Strøken 3-roms solgt for vill pris

Selgeren av 70 kvm på Lambertseter kan notere seg for 700.000 kroner i verdistigning - siden mai i fjor. - Her ser ikke boligprisene ut til å flate ut i det hele tatt, sier Aktiv-megler Stian Larsen til HegnarOnline.

Foto: John Løvås.
Næringseiendom

Oktober-tallene fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) vil i morgen vise om boligprisene oppfører seg som de pleier på denne tiden av året, det vil si roer seg ned - eller kanskje til og med faller litt.- Umettet marked På Lambertseter i Oslo er det ikke mye som minner om utflating av prisene.- Det ser ikke sånn ut i det hele tatt. Vi ser et umettet marked foreløpig. Det er ikke nødvendigvis 40 som møter opp på visning, men interessen er god blant dem som er der, sier Stian Larsen hos Aktiv Eiendomsmegling Lambertseter til HegnarOnline.- Dog er markedet fortsatt litt selektivt, og det er derfor vi legger mye fokus på boligens kvaliteter, legger han til.- Ganske vill pris Larsen solgte nylig en 3-romsleilighet i Langbølgen for hele tre millioner kroner. P-rom (primærrom) på 70 kvadratmeter tilsvarer dermed en salgssum på nesten 43.000 kroner per kvadratmeter.- Prisen er ganske vill, egentlig. Det er utvilsomt prisrekord for 3-romsleiligheter i Langbølgen, og kanskje også for Lambertseter. Vi har iallfall ikke hørt om priser på dette nivået, sier megleren.Taksten var på 2,4 millioner, mens Larsen gikk ut med en prisantydning på 2,19 millioner kroner. Leiligheten gikk altså for over 800.000 kroner mer.Artikkelen fortsetter under bildet.Solgt for 2,3 mill. i mai i fjorVil du prisantydningen var lav?- Prisantydningen ble satt ut fra hva tilsvarende objekter har gått for i markedet. Leiligheten ligger i dette tilfellet i en godt trafikkert vei, og med samme standard som da den gikk for 2,3 millioner i mai i fjor - 300.000 kroner over takst, sier Larsen.Altså kan selgeren glede seg over en prisstigning på friske 700.000 kroner siden den gang.Du ble overrasket over prisen?- Det er klart, vi hadde ikke forventet 3 millioner. Prisen endte betydelig høyere enn ventet, sier megleren (bildet).- Mange falt av på 2,6 mill.Hvordan forklarer du prisen?- Interessen var god. Vi hadde 20 på liste etter visning. Mange vurderte å by, men budene kom fort opp på et nivå som ble for høyt for de fleste. Særlig da vi rundet 2,6 millioner, var det mange som falt av, sier Larsen.- Vi har mye fokus på å treffe de rette interessentene, som er villige til å betale mer enn mange, og det ser vi helt klart at vi har gjort her. Budgiverne har tydelig satt pris på kvalitetene i boligen, fortsetter megleren.Han ramser opp vestvendt beliggenhet i 2. etasje, og at nesten alt i leiligheten er av nyere standard.- Bad og kjøkken ble totalrenovert i 2009, og de aller fleste flater er tilnærmet strøkne, sier Larsen.Artikkelen fortsetter under bildet.- Godt med interessenterDere har som regel mange lokale interessenter på visningene. Var dette tilfellet også denne gangen?- Det var en god mix av folk som bor i området fra før, og interessenter som vil flytte til området. Mange av dem er i vår interessentdatabase, og har vært på visningene våre tidligere.- Vi hadde godt med interessenter på tilsvarende boliger før denne visningen - og spesielt etter, avslutter Aktiv-megleren overfor HegnarOnline.

Nyheter
Personlig økonomi