- Disse boligene vil stige mest

Eiendomsmeglerne er ikke i tvil om hvilke boliger som vil stige mest i pris i tiden som kommer.

Dette rekkehuset i Holmenkollen er til salgs for 6,59 millioner kroner, og ble omtalt av HegnarOnline i går.

HegnarOnline har gjentatte ganger de siste årene omtalt mangelen av familieboliger i Oslo og omegn, og utslaget dette har på budrunder og priser.Og i dag kan vi lese at flertallet av nesten 700 eiendomsmeglere Norge rundt mener rekkehus vil være de mest attraktive objektene i boligmarkedet fremover, og dermed være segmentet med største potensial for prisøkning fremover.- For få leiligheter for barnefamilierDette kommer frem i Meglerinnsikt, en spørreundersøkelse gjort blant meglere tilknyttet Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), og som igjen er en del av det felles nordiske samarbeidet Nordic Housing Insight.- Presset på boligmarkedet i sentrale byområder har økt de siste årene, som følge av at det bygges for få leiligheter for barnefamilier i disse områdene. Derfor velger mange å flytte til rekkehus litt utenfor bykjernen.- Prisen på leiligheter i sentrum gjør også at man velger å flytte i rekkehus litt utenfor for å få mer for pengene, sier NEF-direktør Finn Tveter.- Eneboligens fordel, uten alle ulemperIkke overraskende viser undersøkelsen en generell optimisme blant eiendomsmeglerne, som ser en viss økning i etterspørselen i alle segmentene, men altså den største innen delte boliger og da særlig rekkehus.- Mange ønsker nok også å flytte inn i et rekkehus på grunn av at en gjerne vil ha noen av fordelen en får ved å bo i enebolig, men ikke alle ulempene det medfører. I tillegg ligger ofte delte boliger i et miljø som tiltrekker seg barnefamilier, hvor det er nærhet til barnehager, skoler og andre servicetilbud, sier Tveter videre.Heller ikke overraskende er det at et flertall av meglerne tror kjøpsinteressen og boligprisene vil være uendret eller stige litt de neste tre månedene. Et mindretall tror på en noe fallende kurve fremover, og da hovedsaklig for eneboliger og leiligheter.