Boligprisene flatet ut før jul

Boligprisene i Norge steg i gjennomsnitt med 8 prosent i 2011, til tross for en liten nedgang mot slutten av året.

Publisert 13. jan. 2012 kl. 11.22
Oppdatert 13. jan. 2012 klokken 11.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 94 ord
Foto: Finansavisen.

I fjerde kvartal falt boligprisindeksen til Statistisk sentralbyrå med 0,4 prosent. Prisene endte dermed året på samme nivå som i andre kvartal i fjor.Det var eneboliger som trakk mest ned på tampen av året, med en nedgang på 0,8 prosent. Småhus ble 0,1 prosent billigere, mens prisen på blokkleiligheter steg med 0,3 prosent.For året sett under ett var det Trøndelag som hadde størst prisøkning. I Trondheim økte prisen med 11 prosent, mens resten av regionen så en økning på 10,3 prosent. Boligene i Nord-Norge hadde svakest prisutvikling, med en økning på 4,9 prosent. (©NTB)