- Boligprisene videre opp i 2012

Boligprisene flatet ut før jul, men steg likevel kraftig i 2011. OBOS tror på videre oppgang i 2012 - hvis "Norge og verden ikke går helt av hengslene".

Boligbygging. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.
Næringseiendom

Prisene på OBOS-boliger steg med 0,1 prosent fra november til desember, til en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 37.188 kroner. På årsbasis, det vil si fra desember 2010 til desember 2011, var oppgangen på 12,5 prosent.- Veksten på årsbasis er solid. Hvis alt holder seg, og verden og Norge ikke går helt av hengslene, tror vi på ca. 5 prosent oppgang i boligprisene i løpet av de neste 12 månedene, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS til HegnarOnline.Snittprisen på brukte OBOS-boliger for hele 2011 sammenlignet med hele 2010 viser en prisoppgang på 11 prosent.OBOS-sjef Martin Mæland karakteriserer desember måned som "helt normal, med litt lavere aktivitet enn resten av året".Styreleder i NEF, Christian V. Dreyer, er for øvrig gjest på dagens Økonominyhetene med Trygve Hegnar på HegnarOnlineTV. Tema blir naturligvis boligprisstatistikken og prognoser for 2012: Fortsetter boligbonanzaen? Sendingen starter klokken 16.00.Snart kommer LadebyenPettersen mener utsiktene for nyboligmarkedet er gode.Årets første salgsmøte finner sted allerede i slutten av denne uken, der nye selveierleiligheter legges ut i Lillohagen, på Lillo Gård mellom Sandaker, Storo og Nydalen.- Videre fortsetter vi både i Kværnerbyen og på Mortensrud. Vi er også i gang i Bergen og Stavanger, mens vi over sommeren kommer i gang med et prosjekt vi har planlagt over flere år - Ladebyen i Trondheim.- Prosjektet gikk gjennom i Trondheim kommune før jul, sier Pettersen, som anslår salgsstart her over sommeren.

Nyheter
Personlig økonomi